Είσοδος

Βιβλία

Μέχρι τον φάρο

Συναρπαστικές ιστορίες από ναυάρχους που κατέληξαν φαροφύλακες, υπέροχες εικόνες, σύγχρονες αλλά και παλαιότερες, πλούσιο αρχειακό υλικό και μία, εν τέλει, χαρτογράφηση της Ελλάδας μέσα από το φως που εκπέμπουν ακόμη ή εξέπεμπαν κάποτε οι φάροι της.

Φανερές και κρυφές πτυχές του κορυφαίου Έλληνα πολεοδόμου

Το ενδιαφέρον για τον Κωνσταντίνο Δοξιάδη τα τελευταία χρόνια είναι έντονο, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως επειδή η σκέψη του Δοξιάδη για τους ανθρώπινους οικισμούς, με το διεπιστημονικό της υπόβαθρο, είναι ιδιαίτερα επίκαιρη σήμερα.

Η οραματική διάσταση της πολεοδομίας

Με το δίτομο αυτό βιβλίο, κυριολεκτικά έργο ζωής αφού η συγγραφή του διήρκεσε 35 ολόκληρα χρόνια, ο Σάββας Κονταράτος πέτυχε ένα μεγάλο άθλο.

Στο μυαλό ενός αρχιτέκτονα

Τι ακριβώς συμβαίνει στο μυαλό ενός αρχιτέκτονα –αλλά και κάθε δημιουργικού καλλιτέχνη– όταν συλλαμβάνει ή σχεδιάζει νοητικά ένα πρωτότυπο έργο; Και πώς η πραγματικότητα επηρεάζει αλλά και επηρεάζεται από αυτήν την «αφηρημένη» διανοητική πράξη; Αυτά τα δυσαπάντητα ερωτήματα διερευνά με νέα και ίσως απρόσμενα γνωσιακά εργαλεία ο Τάσης Παπαϊωάννου, διακεκριμένος αρχιτέκτονας και καταξιωμένος πανεπιστημιακός δάσκαλος, στο πρόσφατο βιβλίο του «Σκέψεις για την αρχιτεκτονική σύνθεση».

Πολύτιμα κείμενα σε χαρτί και Διαδίκτυο

Το Διαδίκτυο στην υπηρεσία της έρευνας, της ιστορίας, της λογοτεχνίας δεν είναι κάτι νέο. Οταν όμως εξαπλώνεται και σε περιοχές που είναι ταυτισμένος με τη μυρωδιά του τυπωμένου χαρτιού, τότε αποκτά άλλη διάσταση.

«Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (Ν. 4067/2012)»

Το βιβλίο του καθηγητή Δημοσίου Δικαίου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Δημήτρη Μέλισσα, με τίτλο: «ΝEΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚOΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜOΣ (Ν. 4067/2012) –όπως τροποποιήθηκε» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΣΑΚΚΟΥΛΑ, σε 3η έκδοση.

7ο Τεύχος της διμηνιαίας ηλεκτρονικής ενημερωτικής τεχνικής έκδοσης ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ

Κυκλοφόρησε το 7ο Τεύχος της διμηνιαίας ηλεκτρονικής ενημερωτικής τεχνικής έκδοσης ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ
Το τεύχος μπορείτε να κατεβάσετε στις μορφές PDF και FLIP:

Έκδοση σε μορφή PDF
http://bit.ly/1NUBJnV

Έκδοση σε μορφή FLIP
http://bit.ly/1BDyqLy
 
Παρατήρηση: το κατέβασμα των αρχείων μπορεί να διαρκέσει μέχρι ένα λεπτό.
Το τεύχος διατίθεται δωρεάν εφόσον αποστέλλεται χωρίς να έχει ζητηθεί. Όσοι επιθυμούν την αδιάλειπτη αποστολή και των προσεχών τευχών θα πρέπει να καταβάλουν μικρή συνδρομή, όπως μπορούν να πληροφορηθούν στην σελίδα 3 του τεύχους.

Η Ομάδα Σύνταξης
Θ. Βουδικλάρης (Π. Μ.), Ευαγγ. Λυρούδιας (Αρχ.), Β. Σελλούντος (Μ – Η), Π. Αναγνωστόπουλος (Π. Μ.), Ν. Μαρσέλλος (Π. Μ.)
http://e-archimedes.gr/

«Διαθέσιμη για διάλυση» η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση

Τη συνεχιζόμενη περιπέτεια της δευτεροβάθμιας Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα κατέγραψε και αφηγείται μέσα από το βιβλίο «Από το ’04 στο ’14. Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση: διαθέσιμη για διάλυση» ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης.

Αρχιτεκτονικό μπρα ντε φερ επί χάρτου

«Αχαρτογράφητα ρεύματα» είναι ο τίτλος ενός βιβλίου που επιχειρεί να ανοίξει τον άτυπο διάλογο για το μοντέρνο και το μεταμοντέρνο στην αρχιτεκτονική, ο οποίος στο εξωτερικό κυριαρχεί από χρόνια αλλά δεν μεταφέρθηκε ποτέ στη χώρα μας. Αποτυπώνει στο χαρτί μια συζήτηση, κάτι σαν παρτίδα σκάκι, ανάμεσα στον καθηγητή του Πολυτεχνείου Τάσο Μπίρη και τον διδάσκοντα στο University of East London Στέλιο Γιαμαρέλο, οι οποίοι με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο εξελίσσονται σε συγγραφείς του.

Βάρδα βουλιαμέντο

Χώρος μόχθου και αίματος
Share to Linkedin 
e learning

 

Είσοδος στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης
'Ονομα χρήστη
Κωδικός
 
new seminar Μοιραστείτε τις επιστημονικές, τεχνικές και επαγγελματικές σας γνώσεις
με συναδέλφους σας μέσω του ΙΕΚΕΜ - ΤΕΕ
links

Εκδόσεις ΤΕΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ  ΤΕΕ