Είσοδος

ΕΤΕ: Βραβεύσεις νικητών 5ου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία»

Tags: Διαγωνισμοί , Επιχειρηματικότητα , Καινοτομία , Τεχνολογία

Με ρεκόρ συμμετοχών και με τη βράβευση 10 προτάσεων, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία», που διοργάνωσε, για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Εθνική Τράπεζα. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για τη στήριξη και ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.
Στο φετινό Διαγωνισμό «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία», που αποτελεί πλέον θεσμό, συμμετείχαν 783 άτομα είτε μεμονωμένα ή σε ομάδες, που υπέβαλαν 422, ιδιαίτερα αξιόλογες, προτάσεις. Το 65% των συμμετεχόντων ήταν ηλικίας 18-35 ετών. Η Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα ήταν η θεματική ενότητα που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις, ακολουθούμενη από το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.
Στην τελετή βράβευσης που έγινε την Πέμπτη στο «Μέγαρο Μελά» της Εθνικής Τράπεζας, παρέστησαν ο αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Κώστας  Φωτάκης, η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης,  η γενική διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, πρυτάνεις και εκπρόσωποι πανεπιστημιακών ιδρυμάτων καθώς και φορείς τεχνολογίας.
Στους νικητές απονεμήθηκαν δέκα βραβεία:
· Το πρώτο χρηματικό βραβείο είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€) απονεμήθηκε στην ομάδα των Δημητρίου Κούρτεση και Κωνσταντίνου Μπρατάνη για την πρότασή τους με τίτλο «Goodvidio: Εντοπίζοντας και αξιοποιώντας το καλύτερο video περιεχόμενο από κοινωνικές πλατφόρμες, για την αναβάθμιση της εμπειρίας των ηλεκτρονικών αγορών».
· Το δεύτερο χρηματικό βραβείο δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000€) απονεμήθηκε στην ομάδα των Πάρι Ζιώγκα, Δημητρίου Πιχλιαβά, Ζωής Γιαβρή, Κωνσταντίνου Αμεράνη, Παναγιώτη Γεωργακόπουλου και Δημητρίου Ροζάκη για την πρότασή τους με τίτλο «TomoTECH Studio».
· Το τρίτο χρηματικό βραβείο έξι χιλιάδων ευρώ (6.000€) απονεμήθηκε στην ομάδα των Ναταλίας Κρίτσαλη και Γεωργίου Σταυρόπουλου (2 άτομα) για την πρότασή τους με τίτλο «BLOODE».
· Το τέταρτο χρηματικό βραβείο τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000€) απονεμήθηκε στην ομάδα των Δημητρίου Πουρναράκη, Σπύρου Φωτόπουλου, Νικολάου Τσίχλα και Κωνσταντίνου Βολουδάκη για την πρότασή τους με τίτλο «nimbata - call conversion tracking & analytics platform».
Έξι ακόμη χρηματικά βραβεία χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500€) απονεμήθηκαν στους:
· Δαμουλιανό Άγγελο για την πρότασή του με τίτλο «Botilia.gr, ο νέος τρόπος να αγοράζεις κρασί: Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα επιλογής και διάθεσης των καλύτερων κρασιών μικρών οινοπαραγωγών».
· Γιώργο Καρακατσιώτη για την πρότασή του με τίτλο «Acropolis Rock: one tour guide to rule them all».
· Ομάδα των Χρήστου Παναγιώτη Καρακίτσιου, Γεωργίου Καραΐσκου, Σοφίας Κορλού, Δημητρίου Τσαπέτη και Αθανασίου Λεοντάρη για την πρότασή τους με τίτλο«Geomiso, του Πρώτου Ελληνικού Λογισμικού Ισογεωμετρικής Ανάλυσης».
· Ομάδα των Αθανάσιου Κοσμίδη, Βασιλείου Παΐρακταρίδη, Αλέξανδρου Γιαμά, Παναγιώτη Βιδάλη και Παρασκευά Κοσμίδη για την πρότασή τους με τίτλο «Care Across: online δίκτυο ενημέρωσης και στήριξης ασθενών με καρκίνο, το οποίο ενισχύει την έρευνα κατά της νόσου».
· Ρόζα Μαρίνα Μέλλου για την πρότασή της με τίτλο «Classfund».
· Ομάδα των Αθανασίου Παπαδημητρίου, Βιργινίας Βυζαντίου, Βασιλικής Γούλου και Ευσταθίου Τζάρου για την πρότασή τους με τίτλο «giaola.gr: Νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για αναζήτηση, εύρεση και αξιολόγηση επαγγελματιών που προσφέρουν καθημερινές υπηρεσίες, με πρωτοποριακό online προγραμματισμό ραντεβού».
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με: το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
http://news.in.gr/
Share to Linkedin 
e learning

 

Είσοδος στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης
'Ονομα χρήστη
Κωδικός
 
new seminar Μοιραστείτε τις επιστημονικές, τεχνικές και επαγγελματικές σας γνώσεις
με συναδέλφους σας μέσω του ΙΕΚΕΜ - ΤΕΕ
links