Είσοδος

Οδηγός των χρηματοδοτικών μέσων της ΕΕ για επιχειρήσεις και φορείς

Tags: Ε.Ε. , Επιχειρηματικότητα

Οδηγός για τη χρήση των Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων και άλλων χρηματοδοτικών μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκδόθηκε με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.
Ο οδηγός των 32 σελίδων κωδικοποιεί τη διάρθρωση και τις λειτουργίες των ευρωπαϊκών ταμείων. Απευθύνεται επιχειρήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις, αγρότες, αλιείς, ΟΤΑ και σε γενικά σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι μπορούν μεταξύ άλλων να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις χρηματοδότησης.
«Είναι αλήθεια, ότι η αξιοποίηση των Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, πάσχει από υπερβάλλουσα γραφειοκρατία και έλλειψη κατάλληλης ενημέρωσης προς τους ενδιαφερόμενους φορείς. Αυτή την αδυναμία, που δυστυχώς είναι μεγαλύτερη στη χώρα μας, προσπαθούμε να καλύψουμε με την παρούσα έκδοση» δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης.
Στον χαιρετισμό του, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σημειώνει: «Έπειτα από 5 χρόνια εφαρμογής σκληρών, άδικων και αναποτελεσματικών πολιτικών λιτότητας, η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από ένα σχέδιο εξόδου από την ύφεση.
»Το σχέδιο που έχει καταρτίσει η ελληνική κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στις βιώσιμες επενδύσεις, που παράγουν προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, με αξιοπρεπείς συνθήκες, κοινωνική ασφάλιση και αμοιβές. Βασικά στοιχεία αυτού του σχεδίου είναι: αφενός, η πιο αποτελεσματική αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, μέσω ενός ορθολογικού και σε βάθος επανασχεδιασμού των χρηματοδοτικών προγραμμάτων και εργαλείων της επόμενης περιόδου από την Πολιτεία, αφετέρου η καλύτερη χρήση των διαθέσιμων πόρων από τους ενδιαφερόμενους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς».
Τον οδηγό μπορούν να τον βρουν οι ενδιαφερόμενοι, σε ηλεκτρονική μορφή, στον ιστότοπο.
Εκδήλωση για την παρουσίαση του «Οδηγού Χρηματοδοτήσεων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, για περιφέρειες, δήμους, μη κυβερνητικές οργανώσεις και επιχειρήσεις» θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του κ. Παπαδημούλη το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιουνίου στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8 & Ξενοφώντος).
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και η αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου.
http://news.in.gr/
Share to Linkedin 
e learning

 

Είσοδος στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης
'Ονομα χρήστη
Κωδικός
 
new seminar Μοιραστείτε τις επιστημονικές, τεχνικές και επαγγελματικές σας γνώσεις
με συναδέλφους σας μέσω του ΙΕΚΕΜ - ΤΕΕ
links