Είσοδος

Ν. Μουτσόπουλος, ένας αρχιτέκτονας στον οποίο η Θεσσαλονίκη (και όχι μόνο) οφείλει πολλά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ
Ελλάδα δεν είναι μόνο οι αρχαιότητες των κλασικών και αρχαϊκών χρόνων. Είναι η παρακαταθήκη των βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων τα «άγνωστα» κάστρα της Μακεδονίας, τα μνημεία άλλων λαών επί ελληνικού εδάφους και οι παραδοσιακοί οικισμοί, όπως αυτός της Άνω Πόλης στη Θεσσαλονίκη.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ

13229465

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έχει ξεκινήσει την καταγραφή και ανάδειξη της ιστορίας του τεχνικού κόσμου της χώρας, μέσω του έργου, της δράσης και των μαρτυριών των μελών του. Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για έργο δύσκολο και σύνθετο, αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά χρήσιμο, που δεν μπορεί να υλοποιηθεί δίχως τη συμβολή των ίδιων των μηχανικών. Η προσφορά αντιγράφων της πολύχρονης δουλειάς τους, η καταγραφή της εμπειρίας, της φιλοσοφίας του έργου και των γεγονότων που βίωσαν, μέσα από κείμενα, φωτογραφίες και προσωπική αφήγηση, αποτελούν τη βάση του αρχείου που θέλει να δημιουργήσει το ΤΕΕ. Στο ίδιο αρχείο καταγράφονται και τυχόν άλλες παράλληλες δράσεις τους, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα.
Το υλικό που συγκεντρώνεται, γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθεί με πολλαπλούς τρόπους (εκδόσεις, ειδικά αφιερώματα στο Ενημερωτικό Δελτίο, διαδίκτυο) με στόχο την προβολή του επαγγέλματος στην Κοινή Γνώμη και την ανάπτυξη της αυτογνωσίας του κλάδου, κυρίως των νέων μηχανικών

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/SCIENTIFIC_WORK/history

.
Share to Linkedin 
e learning

 

Είσοδος στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης
'Ονομα χρήστη
Κωδικός
 
new seminar Μοιραστείτε τις επιστημονικές, τεχνικές και επαγγελματικές σας γνώσεις
με συναδέλφους σας μέσω του ΙΕΚΕΜ - ΤΕΕ
links

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ  ΤΕΕ