Είσοδος

ΑποθηκευμέναΕκτύπωση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Έναρξη:
16. Ιανουαρίου 2017
Λήξη:
26. Ιανουαρίου 2017
Κωδικός:
ΚΑΤ56
Επισκέψεις:
514
Αγαπημένο:
0 Αποθήκευση
Κόστος Μέλη TEE:
300.00 EUR ανά αίτηση ()
Κόστος Μη μέλη TEE:
300.00 EUR ανά αίτηση ()
Κόστος Εταιρείες:
450.00 EUR ανά αίτηση ()
Τοποθεσία:
ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Εισηγητής:
ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ

Περιγραφή

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ (ΚΩΔ.: ΚΑΤ56)

Διάρκεια: 32 ώρες

 

Βασικός σκοπός

•Εκμάθηση των βασικών αρχών της προστασίας και αποκατάστασης ιστορικών κτιρίων και μνημείων

•Επισκόπηση της βασικής νομοθεσίας που καλύπτει την προστασία και αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων και μνημείων

•Εξοικείωση με την βασική τεχνική ορολογία της προστασίας ιστορικών κτιρίων και μνημείων

•Αφομοίωση των μεθόδων αποτύπωσης/ ιστορικής τεκμηρίωσης της κατασκευής

•Κατανόηση των τεχνικών στερέωσης, ενίσχυσης και αποκατάστασης της κατασκευής

•Η εφαρμογή και εμπέδωση των αρχών και μεθόδων της προστασίας και αποκατάστασης μνημείων και ιστορικών κτιρίων μέσω πρακτικής άσκησης στο πεδίο

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του σεμιναρίου, οι καταρτιζόμενοι θα είναι ικανοί να προσεγγίσουν ολιστικά ένα ιστορικό κτίριο/ μνημείο αποτυπώνοντας με ακρίβεια τη γεωμετρία και την παθολογία του, να αναγνωρίζουν την οικοδομική ιστορία του και να αναπτύσσουν και να εφαρμόζουν μεθόδους στερέωσης και αποκατάστασης του.

 
Συνοπτική περιγραφή

Η επανάχρηση υφιστάμενων κατασκευών μετά την αποκατάσταση τους καθώς και προστασία και ανάδειξη μνημείων αποτελεί τάση της εποχής μας, δημιουργώντας έτσι ένα σημαντικό επαγγελματικό πεδίο για τους επαγγελματίες μηχανικούς. Το σεμινάριο αυτό παρέχει τα βασικά εργαλεία με τα οποία ένας μηχανικός θα προσεγγίσει, κατανοήσει και αποκαταστήσει μια υπάρχουσα κατασκευή, βρίσκοντας μία ισορροπία ανάμεσα στην ιστορία της κατασκευής και τις ανάγκες της σύγχρονης ζωής. Μετά από την εισαγωγή στο νομικό και κανονιστικό πλαίσιο, καθώς και στη βασική θεωρία της αποκατάστασης των ιστορικών κατασκευών, αναπτύσσουμε τις τεχνικές αποτύπωσης της γεωμετρίας και παθολογίας της κατασκευής. Στη συνέχεια παρουσιάζουμε τις βασικές αρχές επέμβασης, μέσα από μεθόδους εξυγίανσης και αποκατάστασης του στατικού φορέα και των αρχιτεκτονικών στοιχείων της κατασκευής. Ταυτόχρονα, εφαρμόζουμε τα παραπάνω εργαλεία σε μια ιστορική κατασκευή (case study) ώστε να εμπεδώσουμε και να εμβαθύνουμε στη μεθοδολογία, μέσω της πρακτικής εξάσκησης πάνω στην αποτύπωση, σχεδίαση και μελέτη αποκατάστασης της κατασκευής.

Εγγραφή σεμιναρίου: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Το σεμινάριο ξεκίνησε. Δε γίνονται εγγραφές.

Κατηγορία

Η κατάθεση των χρημάτων για τα συμβατικά σεμινάρια γίνεται μετά από την τελική σύσταση του τμήματος και ΜΟΝΟ αφού έχετε λάβει προσωπική ενημέρωση από το ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ. (Το pdf ΔΕΝ αποτελεί προσωπική ενημέρωση, αλλά αυτόματη ειδοποίηση). Για τα σεμινάρια με τηλεκπαίδευση ο κωδικός πρόσβασης αποστέλλεται μόνο εφόσον καταβληθεί το κόστος συμμετοχής.
Share to Linkedin